Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum o să dispară Soarele de care acum suntem atât de dependenți

Monday, 20 May 2019, 18:38 Sursă: REALITATEA.NET

Ei bine, potrivit acestora, Soarele va ajunge o masă de gaze și de praf care se vor strânge și vor forma o planetară nebuloasă.

„Când o stea moare, elimină o masă de gaze și praf – cunoscută drept înveliș – în spațiu", a explicat astronomul Albert Zijlstra, unul din autorii studiului. „Învelișul poate avea până la jumătate din masa stelei".

Ce s-ar întâmpla cu viața de pe Pământ dacă Soarele ar dispărea

După cum știi Soarele este extrem de important pentru existența noastră, pe Pământ, fără el planeta noastră ar fi un loc întunecat și rece. Drept urmare, când Soarele va muri și viața de pe Pământ se va sfârși.

„Aceasta dezvăluie inima stelei care, în acest moment al vieții ei, nu mai are prea mult combustibil, într-un final oprindu-se", a explicat Zijlstra. „Abia atunci centrul fierbinte face învelișul eliminat să strălucească puternic pentru 10.000 de ani – o perioadă scurtă în astronomie. Unele sunt atât de strălucitoare încât pot fi văzute de
la distanțe extrem de mari, care măsoară zeci de milioane de ani lumină".

Prin intermediul studiului, cercetătorii au vrut să afle neapărat dacă Soarele poate crea o nebuloasă planetară. Asta pentru că până acum oamenii de știință au fost sceptici în această privință.

„Nu doar că acum avem o metodă de a măsura prezența stelelor cu vârste de câteva miliarde de ani din galaxii îndepărtate – ceea ce este o distanță semnificativ de dificil de măsurat – ci am și descoperit ce va face Soarele atunci când va muri", a mai spus astronomul Zijlstra.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE