Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cel mai tare gadget al momentului: robotul pe care ți-o construiești chiar acasă

Tuesday, 21 May 2019, 23:30 Sursă: REALITATEA.NET

Robotul patruped Doggo poate fi construit și acasă. Reprezintă rezultatul muncii de cercetare a studenților de la Club de Robotică de la Stanford University, dar mai ales a echipei Extreme Mobility. El urmează să fie lansat la IEEE International Conference on Robots and Automation.

Doggo nu stă grozav la capitolul autonomie, pentru nu a fost contruit să vadă și să înțeleagă lumea din jur, ci doar să se miște. Însă acest lucru poate fi îmbunătățit de cel care îl construiește, dacă va dori și dacă are noțiuni de robotică elementare. Astfel, Doggo poate servi drept bază pentru un robot mai complex.

„Am văzut toți acești alți roboți patrupezi folosiți în cercetare, dar nu erau ceva ce poți aduce în laboratorul tău propriu și să folosești pentru proiectele tale personale", a zis liderul de proiect Nathan Kau. „Noi am vrut ca Stanford Doggo să fie acest robot cu sursă deschisă, pe care să îl poți construi tu însuți cu un buget relativ restrâns".

Echipa Extreme Mobility va lucra în continuare alături de cercetătorii de la Robotic Exploration Lab. Scopul lor este de a îmbunătăți capacitățile lui Doggo, dar și construirea unui robot nou, de dimensiuni duble.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE