Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai tare schimbare de la Google: ce se întâmplă în aplicația Hărți?

Friday, 10 May 2019, 08:43 Sursă: REALITATEA.NET

Anul acesta, Google a făcut cele mai serioase demersuri de-a proteja viața privată a utilizatorilor. Astfel, avem deja opțiunea de-a șterge o parte din istoricul online, dar și istoria locurilor vizitate. Compania nu se oprește însă aici.

Recent, a anunțat că aplicația de hărți se schimbă. Astfel, Google Maps va avea mod incognito, funcție similară cu cea regăsită pe browserul Google Chrome.

De ce face Google această schimbare?

În prezent, Google Maps știe unde mergi, în cât timp ai parcurs anumite distanțe, care e adresa de acasă și așa mai departe. Odată cu incognito, îi poți lăsa acces la mai puține date. Astfel, activitatea utilizatorului, a ta, nu va mai fi salvată în contul de Google.

Acesta va fi disponibil printr-o apăsare a unui buton. Tot ceea ce va trebui să faci este să intri pe profilul tău și să selectezi „turn on incognito mode". După asta, imaginea ta de la profil va fi înlocuită cu una generică și vei putea naviga liniștit pe Google Maps. Din păcate, reprezentanții companiei nu au spus când va fi disponibilă această funcție. Cel mai probabil până la final de an.

În prezent, Google e în strânsă competiție cu Facebook și Apple. În timp ce Apple mizează pe intimitate, Facebook abia acum se mobilizează. Google se arată însă dispusă chiar să facă ceva în a-ți permite să controlezi mai bine ce informații vrei să dai despre tine gigantului american.

Opțiunea pentru Maps vine și după ce, anul trecut, s-a descoperit că aplicația te urmărea chiar dacă opreai serviciile de localizare și așa mai departe.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE