Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cea mai ciudată invenție a japonezilor: șarpele robot care urcă pe scară

Wednesday, 29 May 2019, 18:43 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii au creat un șarpe-robot înspăimântător care îți poate salva viața

„Propunem o metodă de urcare a scărilor pentru un șarpe robot care are o formă de suprafață netedă", au notat cercetătorii. „Am creat o ținută nouă pentru șarpe, folosind metoda design-ului de ținută, care configurează forma robotului șarpe prin conectarea de forme simple. Mișcarea de urcare este executată prin controlul de transfer și prin mișcarea corespunzătoare necesară să urce pe următoarea treaptă a scării".

De obicei când te gândești la cuvântul robot, îți vin în minte trăsături umane, însă spre deosebire de ceilalți, robotul șarpe este lung, neted și negru. În plus, poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unui controller de Playstation și al unui PC.

De asemnea, această invenție poate fi foarte folositoare în cazul unui dezastru natural. Astfel, șarpele ar putea să se strecoare mult mai ușor decât echipele de salvare pentru a găsi mai repede victimele care se află sub dărâmături.

Inedita mașinărie reprezintă primul robot sub formă de șarpe din lume, ce este destinat să acționeze în operațiunile de salvare și căutare a victimelor dezastrelor.

O altă întrebuințare a șarpelui-robot ar putea fi aceea de a căra echipamentele ce ar putea fi periculoase pentru oameni. Cu toate că șarpele nu este încă suficient de rapid, acesta este suficient de bine croit pentru a urca orice obstacole.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE