Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce s-ar întâmpla dacă, teoretic, ai putea să mergi pe Soare?

Tuesday, 21 May 2019, 19:18 Sursă: REALITATEA.NET

Mintea umană este în permanență plină de curiozități, iar în mod suprinzător nu ești singurul care și-a pus acestă întrebare. Iată care este răspunsul: bineînțeles, nu ai putea merge pe Soare din cauza temperaturii acestuia care poate ajunge până la 15 milioane de grade Celsius.

De ce nu poți să mergi pe Soare?

Astrofizicianul Summer Ash de la Columbia University, îți răspunde la această întrebare. El spune, că dacă ignori temperatura care te-ar putea prăji, tot ar mai fi o problemă - nu ai avea o suprafață solidă pe care să stai.

Se pare că nici măcar îmbrăcat într-un costum de astronaut tot nu ai putea ajunge pe Soare, ci ai muri cu câteva zeci de milioane de kilometri înainte de destinație, din cauza radiațiilor cosmice.

Primul obiect care ar putea ajunge chiar să atingă coroana solară ar putea fi proba solară Parker, cel puțin așa crede Scott Mcintosh, directorul High Altitude Observatory, de la NCAR.

„Temperatura la suprafața soarelui este de aproximativ 6000 de grade Celsius; în comparație, sunt cazuri în care adidașii de proastă calitate se pot topi dacă asfaltul e prea fierbinte. Astfel, nu ai foarte multe șanse să pășești pe stea", a explicat Tanya Harrison, director de cercetare la Arizona State University, în departamentul Space Technology and Science Initiative.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE