Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

STUDIU: Cât de mult de uită românii la televizor şi ce programe preferă

Tuesday, 22 September 2015, 12:58 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit „Indexului consumului de televiziune în România”, 84% dintre români se uită zilnic la TV, cei mai mulţi dintre aceştia (54%) fiind persoane active, care au declarat că au un serviciu, în timp ce 23% sunt pensionari.

În fiecare zi din timpul săptămânii, 60% dintre persoanele active se uită la televizor două-trei ore, arată sondajul realizat de SES Astra România şi citat de Mediafax.

Românii consumă, în medie, 3,3 ore de conţinut TV pe zi, în timpul săptămânii. În zilele de la sfârşitul săptămânii, consumul de televiziune creşte la aproape 4 ore. Totodată, circa 7% dintre respondenţi se uită la televizor peste 8 ore în fiecare zi (indiferent de zi), aceştia fiind cei mai avizi telespectatori.

Studiul a mai relevat că 40% dintre români au două televizoare în gospodărie, 23% au un televizor în gospodărie, 21% au trei televizoare, în timp ce 2% dintre români au şase sau mai multe televizoare în gospodărie.

Cei mai mulţi dintre români se uită la canale de ştiri (78%), filme (57%), muzică (43%) şi programe de audienţă generală/ divertisment (41%).

Studiul „Indexul consumului de televiziune în România” a fost realizat de Mercury Research pentru SES Astra România, în luna iunie 2015, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 400 de persoane (66% din mediul urban şi 33% din rural), cu vârste de peste 18 ani, utilizatori de servicii de televiziune. Marja de eroare a studiului este +/- 5%.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE