Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cât de mari sunt asemănările între oameni și animale când vine vorba de comunicare

Wednesday, 15 May 2019, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

S-a descoperit că animalele „vorbesc" pe rând, la fel ca oamenii, pentru a asculta ce are interlocutorul de transmis. Poți observa acest lucru la majoritatea animalelor, de la păsări până la elefanți.

Însă, până acum oamenii de știință nu au realizat niciun raport în care să compare aceste rezultate. În acest sens, o echipă de cercetători de la de la Universitatea York din Marea Britanie, a analizat sute de studii precedente despre mamifere, insecte și amfibieni.

„Scopul final al acestui cadru este de a facilita comparații sistematice transversale pe scară largă", a explicat unul din membrii echipei de cercetare, lingvistul Kobin Kendrick, de la Universitatea York din Marea Britanie.

Animalele comunică aproape la fel ca oamenii

De asemenea, cercetătorii au mai descoperit că timpul de așteptare pentru a răspunde variază de la o specie la alta. Astfel, păsările cântătoare se află printre cele mai grăbite. Acestea așteaptă doar 50 de milisecunde pentru a răspunde spre deosebire de balene, care așteaptă și câte două secunde. Noi, oamenii, de exemplu
așteptăm 200 de milisecunde.

Dintre toate necuvântătoarele, se pare că graurii sunt ceva mai speciali, nu prea se suprapun în conversații, însă dacă acest lucru se întâmplă, atunci ori toată conversația este întreruptă de o tăcere acută ori ia sfârșit prin părăsirea scenei.

„Studiul de față ar putea ajuta și la înțelegerea originilor limbilor vorbite de oameni. Ne-am adunat împreună pentru că suntem convinși că aceste domenii pot beneficia unul de celălalt", a declarat un alt membru al echipei, cercetătoarea Sonja Vernes de la Max Planck Institute for Psycholinguistics din Olanda.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE