Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Care sunt motivele pentru care eşti stresat, dar ineficient

Thursday, 29 May 2014, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

Motivele pentru care eşti stresat, dar ineficient

Ţi se pare că pierzi timpul

Dacă preferi să mănânci la birou, pe tastatură, în loc să mergi să iei prânzul într-un loc liniştit, s-ar putea să economiseşti jumătate de oră, dar nu şi energie. Creierul tău care are nevoie de pauze şi, dacă nu i le oferi, s-ar putea ca, în locul celor 30 de minute de pauză, să le alegi cu câteva ore neproductive. Încearcă să îţi împarţi cât mai eficient timpul, astfel încât să bifezi şi momentele de relaxare.

Te concentrezi prea mult pe viitor

Calea sigură spre stres şi a fi neproductiv este să nu te concentrezi pe ce ai de făcut acum, gândindu-te în permanenţă la ce ai de făcut şi ce se va întâmpla în viitor. Lasă creierul să aibă grijă de prezent şi fii eficient acum. Deşi ţine de instinctul nostru de supravieţuire să ne gândim şi la urmări, trebuie să ducem o luptă cu el pentru a ne lăsa să ne concentrăm pe ceea ce facem în momentul de faţă.

Eşti în defensivă

Atunci când eşti stresat şi ai foarte mult de muncă, ai tendinţa să vrei să te izolezi şi să blochezi orice formă de contact cu ceilalţi, pentru că ţi se pare că te-ar încurca foarte tare.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE