ORA DE IARNĂ. Cand se schimba ora si cum influenteaza bioritmul

Friday, 17 October 2014, 11:33 Sursă: REALITATEA.NET

ORA DE IARNĂ. De doua ori pe an, ora se modifica: in ultima duminica a lui martie, dam ceasul inainte cu o ora, iar in ultima duminica a lunii octombrie, il dam inapoi cu o ora, revenind la ritmul normal. Aceste schimbari nu au existat dintotdeauna in istorie si, in plus, ele ne influenteaza starea psihica, dar si pe cea fizica.

Adaugă părerea ta

ORA DE IARNĂ. Scurt istoric al schimbarii orei

In fiecare primavara, mai precis in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii martie, trecem la ora de vara. In acest fel, se foloseste lumina naturala pentru o perioada ceva mai lunga de timp, pe parcursul unei zile. In schimb, odata cu instalarea toamnei, in ultima noapte de sambata spre duminica a lunii octombrie, se revine la ora normala.

In tara noastra, acest sistem a fost instaurat in 1932. Pe atunci, ora se schimba in prima duminica a lunii aprilie respectiv in prima duminica a lunii octombrie. Aceasta practica a ramas valabila pana in 1943, cand legea trecerii la ora de vara nu a fost in vigoare. De abia dupa 36 de ani, in 1979, s-a revenit la acest procedeu.

Articolul integral pe Divahair.ro.