Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Batmobilul original din 1963, vândut la licitaţie. Cât a plătit pentru mașină noul proprietar

Sunday, 07 December 2014, 15:44 Sursă: Mediafax

Aceasta a fost pentru prima dată când acest batmobil, condus de personajul celebru al companiei DC Comics, Batman, a fost scos la licitaţie.

"Este o piesă măreaţă a culturii pop pierdute", a spus Margaret Barrett, de la casa de licitaţii Heritage Auctions.

Vehiculul a fost pus în vânzare de Toy Car Exchange LLC, o piaţă online dedicată maşinilor de colecţie, care l-a cumpărat şi restaurat.

Este o creaţie a lui Forrest Robinson, un fan al francizei Batman, care a petrecut trei ani modificând un Oldsmobile 88 din 1956 pentru a semăna cu automobilul descris în benzile desenate cu Batman publicate între anii 1940 şi 1950. Automobilul a fost gata în 1963, înainte ca George Barris să înceapă să construiască un Batmobil pentru serialul ABC "Batman", difuzat timp de trei sezoane, până în 1968. Versiunea lui Barris este cea care a fost vândută în ianuarie 2013 pentru 4,2 milioane de dolari.

Popularitatea serialului a făcut ca batmobilul lui Robinson să devină o senzaţie, iar DC Comics a împrumutat vehiculul şi l-a numit "batmobilul lui Batman", folosindu-l în turneele de promovare pe coasta de est a SUA.

În cele din urmă, au fost făcute mai multe copii, iar maşina i-a fost returnată lui Robinson, care a vândut-o după câţiva ani. Vehiculul a reapărut în 2008, când un bărbat l-a găsit ruginind pe un câmp din New Hampshire, spune reprezentanţii Heritage. După ce şi-a schimbat proprietarii de câteva ori, Toy Car Exchange l-a cumpărat în februarie 2013 şi l-a restaurat.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE