Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul pe care îl așteptau toți iubitorii jocurilor video. De ce o să vrei să renunți la calculator

Tuesday, 21 May 2019, 21:44 Sursă: REALITATEA.NET

Mark Cerny, arhitectul șef pentru viitoarea consolă Sony, a făcut primele dezvăluiri legate de viitorul PlayStation (nu l-a numit PS5) pe la mijlocul lunii aprilie, iar acum poți să vezi și tu o mică parte din aceea demonstrație.

Cerny a vorbit vag despre noua consolă, dar a dat de înțeles că va fi un pas important în față, în comparație cu generația actuală. Un aspect interesant prezentat atunci a fost adăugarea acelui tip de SSD (mai performant decât orice există acum pe piață) ce ar face ca jocurile să se încarce mult mai repede și ca gameplay-ul să fie mai fluid. Un SSD din Playstation 5 poate reduce un timp de încărcare de 15 secunde la doar 0.8 secunde, a spus Cerny.

Un clip s-a scurs pe internet și a fost publicat pe Twitter și aici poți vedea o comparație dintre PS4 Pro și viitoarea consolă.

Ce este impresionant este viteza cu care un personaj se poate mișca prin lume. Asta înseamnă că ai putea avea jocuri mult mai dinamice decât în trecut și dezvoltatorii vor putea crea noi moduri de joc, noi moduri de a spune o poveste.

Noua consolă Sony va fi bazată pe tehnologie AMD. Procesorul va fi unul de opt nuclee construite pe arhitectură Zen 2, pe 7 nanometri, iar placa video este bazată pe Navi și va avea suport pentru Ray Tracing. De asemenea, consola va putea rula jocuri la o rezoluție 8K, nu nativ, ci prin upscaling.

PlayStation 5 s-ar lansa în octombrie-noiembrie 2020 și ar avea un preț de vânzare de 500 de dolari.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE