Alertă meteo! Cod galben de polei în patru judeţe

Sunday, 05 January 2020, 09:57 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de depunere de polei în patru judeţe, iar reprezentanţii Poliţiei Române atrag atenţia că şoferii trebuie să reducă viteza şi să folosească luminile de ceaţă în zonele cu probleme.

Potrivit ANM, este cod galben de precipitaţii mixte şi depunere de polei în judeţele Constanţa, Brăila, Ialomiţa şi Călăraşi.

Atenţionarea este valabilă până la ora 10.00.

Reprezentanţii Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române au transmis că este semnalată depunere de polei pe mai mai multe artere rutiere din judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi Constanţa, conform Mediafax. La ora transmiterii ştirii, se acţionează cu utilaje pentru distribuirea de material antiderapant.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă până mâine, 6 ianuarie, dimineaţa, în zone montane, la peste 1.700 de metri altitudine, respectiv o atenţionare cod galben de intensificări ale vântului ce vizează judeţe din zona Moldovei, începând din această dimineață.

Potrivit meteorologilor, primul cod galben va fi în vigoare până pe 6 ianuarie, ora 6:00.

Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 65 - 75 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, mai ales în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, peste 90 - 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, informează Mediafax.

De asemenea, în intervalul 5 ianuarie, ora 9:00 - 6 ianuarie, ora 6:00, în Moldova, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 - 65 km/h, iar pe arii restrânse 70 - 75 km/h. Local şi temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare, iar zăpada va fi trecător spulberată.

Pe de altă parte, ANM a emis o informare de vânt, precipitaţii mixte şi ninsori, valabilă în majoritatea regiunilor în intervalul 4 ianuarie, ora 17:00 - 6 ianuarie, ora 22:00.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri