Coronavirus - România: 1452 de cazuri confirmate

Ai iPhone? În țara asta e mai bine să nu-l scoți din buzunar

Friday, 24 May 2019, 08:58 Sursă: REALITATEA.NET

Presa din China relatează că, în acest moment, utilizatorii care au un iPhone se simt stânjeniți când folosesc telefonul în public. Sam Li lucrează la o companie telecom în Beijing și a trecut de la iPhone la un telefon Huawei pentru că "este cam jenant să scoți un iPhone din buzunar când toți șefii au Huawei", a declarat el pentru South China Morning Post.

Desigur, Huawei este mai popular decât Apple în China. Huawei a reușit performanța de a vinde 206 milioane de smartphone-uri anul trecut, iar 105 milioane de unități le-a vândut doar în China, unde în 2018 avea o cotă de piață de 26,4%.

Apple ocupa locul cinci cu o cotă de piață de doar 9,1%. În primul trimestru al lui 2019, Huawei a câștigat 3% cotă de piață, în timp ce Apple a pierdut 2% în China. Analiștii sunt de părere că interdicția companiilor americane de a mai face afaceri cu Huawei va avea un impact negativ asupra Huawei pe termen scurt, dar cred că această decizia va impacta și Apple.

"Iubirea chinezilor pentru Huawei va crește și mai mult din cauza acestei decizii a lui Trump. Asta dacă nu va fi afectată abilitatea companiei de a vinde telefoane pe plan local".

Chiar și așa, utilizatorii tot doresc să aibă telefoanele americanilor. "Apple este un brand de lux și până la urmă depinde de utilizator dacă vrea să cumpere un iPhone sau nu. Unii vor fi naționaliști și nu vor cumpăra produse americane, altora nu le pasă", spune și Bryan Ma, vicepreședinte al firmei de cercetare IDC Asia Pacific.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE