Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ADRIAN IOVAN - Declarații uluitoare făcute cu o zi înainte să moară. A presimțit ceva?

Tuesday, 21 January 2014, 11:35 Sursă: REALITATEA.NET

ADRIAN IOVAN, pilotul avionului care a aterizat forţat luni seară, a vorbit cu doar o zi înainte despre posibilele pericole din timpul unui zbor.

''Se ştie că poate exista oricând un pericol de a i se face rău omului şi de a ateriza de urgenţă pentru a i se acorda primul ajutor. O călătorie cu avionul sau cu vaporul poate să-ţi scurteze viaţa cu mulţi ani'', declara Adrian Iovan duminică.

Pe lângă pilotul Adrian Iovan, o altă persoană a murit în urma accidentului aviatic din județul Cluj. Cinci persoane sunt rănite, dintre care una se află în stare gravă.

ADRIAN IOVAN, pilotul avionului prăbuşit la Beliş-Scărişoara, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi aviatori din România. Cu o carieră de peste 38 de ani la manşă, Iovan a salvat de la moarte ceilalţi pasageri din aeronava care se îndrepta către Oradea, unde echipa medicală urma să preleveze organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Adrian Iovan a terminat liceul de Aviaţie "Aurel Vlaicu", apoi a dat examen la aeronave. Iovan spunea că putea să meargă la "Metalurgie" sau la Institutul de Marină, dar a preferat să îşi urmeze pasiunea.

Cariera de pilot şi-a început-o pilotând avioane Antonov 2, apoi YAR 823. De-a lungul timpului a stat la manşa mai multor tipuri de avioane: Ilyushin 18, Antonov 24 şi, cel mai important, a pilotat marile Boeing-uri 737. Cu acest tip de avion a zburat peste 13.000 de ore.

Ieşit la pensie, după o carieră de 38 de ani, ADRIAN IOVAN a ales să îşi completeze veniturile pilotând avioane de tip Britten-Norman 2 Islander cu opt locuri, acelaşi tip de avion care s-a prăbuşit luni searp în zona Beliş-Scărişoara.ADRIAN IOVAN a devenit celebru în urmă cu mai bine de opt ani, pe vremea când era căsătorit cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan, pe care a cunoscut-o chiar în avionul pe care îl pilota. Cuplul a fost luni întregi în atenţia publicului după ce pilotul a împuşcat mortal un hoţ care îi intrase în locuinţă. Adrian Iovan a fost atunci absolvit de orice vină, anchetatorii apreciind că pilotul a fost în legitimă apărare.

La trei ani de la acest incident, mariajul cu creatoarea de modă Romaniţa Iovan nu a mai rezistat şi s-a sfârşit la judecătorie. Copilul cuplului a rămas la mamă. La divorţ, Iovan a primit de la fosta soţie o maşină scumpă, iar condiţia pusă de Romaniţa a fost ca pilotul să nu se mai recăsătorescă.

ADRIAN IOVAN, ieşit la pensie, a vrut sa lucreze in continuare si pilota avioane BN 2-uri, "Britten Norman 2" cu opt locuri.

In noiembrie 2013, Adrian Iovan a acordat un interviu pentru Cancan.ro in care vorbea despre moartea tatalui sau si povestea cum si-a invatat fiul sa accepte pierderea celor dragi.

ADRIAN IOVAN. Ultimii ani din viaţă au fost de grea încercare pentru pilotul Adrian Iovan. Pe lângă problemele de ordin financiar, asupra lui s-au abătut şi altele în viaţa personală.

ADRIAN IOVAN. Problemele financiare ale lui Adrian Iovan au început în anul 2011, o dată cu recalcularea pensiilor: la de 15.000 de lei, cât avea iniţial, el a rămas cu doar 1.900 de lei.

Ratele la bancă, pensia alimentară pentru Albert, fiul pe care îl are împreună cu Romaniţa Iovan, şi traiul zilnic erau imposibil de susţinut cu acestă sumă, aşa că pilotul, doborât de probleme, a vrut atunci să intre în greva foamei.

"Am ajuns la fundul sacului. Nu-i mai pot plăti pensia copilului, iar de fiecare dată când ies cu Albert în oraş şi vrea o jucărie îi spun că statul ne-a luat banii de jucării", spunea, atunci, Adrian Iovan. 


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE