Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

A MURIT o personalitate importantă. A lucrat cu The Beatles şi Queen

Monday, 22 December 2014, 15:29 Sursă: Mediafax

Jane Bown s-a alăturat redacţiei The Observer în 1949 şi a continuat să meargă la birou în fiecare săptămână timp de peste o jumătate de secol. Printre personalităţile pe care le-a fotografiat se numără membrii trupelor The Beatles, Queen, dramaturgul Samuel Beckett, balerinul Rudolf Nureyev şi artistul Francis Bacon. Unele dintre fotografiile sale sunt expuse la National Portrait Gallery din Londra, informează bbc.com.

Directorul editorial al The Observer, John Mulholland, a numit-o pe Jane Bown "parte din ADN-ul The Observer".

Fotografa a mers pentru ultima dată în redacţia publicaţiei în luna august, deşi starea sa de sănătate nu îi mai permitea să facă fotografii.

"În cei peste 50 de ani în care a lucrat pentru The Observer, (Jane Bown, n.r.) a realizat unele dintre cele mai memorabile şi pătrunzătoare fotografii ale unor figuri culturale şi politice proeminente ale secolului al XX-lea. De la Queen la The Beatles, de la Samuel Beckett la Bjork, de la John Betjeman la Bob Hope, fotografiile sale realizate cu mare grijă au devenit parte a peisajului nostru cultural", a declarat Mulholland.

"(Jane Bown, n.r.) este parte din ADN-ul The Observer - contribuţia sa la istoria ziarului, dar şi la moştenirea artistică a Marii Britanii este imensă şi îi va supravieţui peste timp. A fost iubită de colegi şi adorată de cititorii ziarului. Îi vom simţi lipsa foarte puternic", a mai spus directorul editorial al The Observer.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE