8 motive ciudate pentru care îţi cade părul

Tuesday, 13 October 2015, 23:12 Sursă: REALITATEA.NET

Orice femeie, indiferent de varsta si etnie, se poate confrunta cu caderea parului. Iata 8 motive ciudate pentru care iti cade parul.

1. Sarcina

Sarcina poate fi o adevarata provocare pentru corpul unei femei si, odata cu dezvoltarea in burtica a bebelusului, mama se poate trezi ca ramane fara par. In aceasta perioada organismul femeii are ca sarcina principala asigurarea resurselor necesare pentru dezvoltarea fatului. Iar nevoia mai mare de suplimente si nutrienti poate fi o provocare pentru un corp cu resurse limitate. Si cum parul nu este necesar supravietuirii poate fi transformat usor intr-o victima a acestui proces. Pentru a evita o asemenea problema doctorii recomanda gravidelor sa ia vitamine regulat si sa se asigure ca sistemul lor imunitar functioneaza corespunzator. Inainte insa de a lua orice supliment alimentar este bine ca o femeie intr-o asemenea situatie sa ceara sfatul medicului care ii urmareste sarcina.

2. Dezechilibrul glandei tiroide

Poate ca esti geloasa pe colega de birou care mananca o multime de dulciuri fara sa puna pe ea un gram insa acest metabolism rapid poate fi un pericol pentru foliculii parului. O supractivitate a glandei tiroide poate avea ca efect o productie prea mare de tiroxina, care acceleaza semnificativ metabolismul organismului. Un astfel de proces consuma nutrientii extrem de rapid, iar corpul va fi stresat, scrie sfatulparintilor.ro.

Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE