Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 moduri în care te schimbă rețelele de socializare

Tuesday, 15 April 2014, 11:24 Sursă: REALITATEA.NET

Cu ochii pe calculator, intram zilnic pe mai multe platforme de socializare, de teama sa nu pierdem nimic. Un studiu recent realizat la Universitatea Innsbruck din Austria a incercat sa inteleaga acest fenomen. El arata ca avem tendinta de a minimiza efectele pe care navigarea pe retelele de socializare o are asupra starii noastre de spirit si, cu toate ca suntem constienti ca pierdem mult timp, ne intoarcem mereu.

Iata 5 moduri in care te schimba retelele de socializare!

1. Suntem constienti ca ne pierdem timpul, dar nu renuntam A mai trecut o ora de cand dai “scroll” la infinit, treci din profil in profil si din fotografie in fotografie. Cu toate astea, maine o sa faci la fel. Si poimaine. Si o sa uiti de fiecare data senzatia asta de timp pierdut degeaba.

Autorii studiului au facut apel la 123 de participanti, care au folosit Facebook 20 de minute, apoi si-au evaluat starea de spirit. Cea mai mare parte a participantilor a declarat ca se simte mai putin bine decat participantii unor grupuri martor, care fie au navigat pe Internet, fie nu au facut nimic. Mai mult, au recunoscut ca au senzatia ca nu au facut nimic important cu timpul lor. Totusi, atunci cand au fost intrebati, in cadrul unui alt experiment, daca navigarea pe Facebook i-ar face sa se simta mai bine, cei mai multi au considerat ca da.

“Utilizatorii par sa nu prevada corect impactul emotional al utilizarii Facebookului. Se poate chiar sa nu cunoasca efectele negative pe care acest lucru il are asupra starii lor de spirit”, a explicat Christina Sagioglou co-autor al studiului.

Articol integral la: http://www.curademiere.ro/5-moduri-care-te-schimba-retelele-de-socializare/


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE