Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

5 lucruri pe care nu le știai despre relația dintre femei și mașini

Friday, 07 March 2014, 11:41 Sursă: REALITATEA.NET

1. Femeile nu fac compromisuri la intretinerea masinii

Desi venitul soferitelor este cu circa 300 de lei mai mic decat al barbatilor soferi, atunci cand se ocupa de intretinerea masinii acestea nu fac compromisuri: aleg in majoritatea cazurilor sa lucreze cu service-urile autorizate. Acest lucru este valabil atat in cazul reviziilor (79% femei vs. 67% barbati) cat si al reparatiilor (62% femei vs. 51% barbati).

“Diferenta dintre preferintele femeilor si ale barbatilor vis-a-vis de service-uri poate fi explicata si prin faptul ca 7% dintre barbatii aleg sa se ocupe singuri de reparatiile si intretinerea masinii detinute” a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare al VeziCatFace.ro

2. Masinile femeilor sunt mai noi decat cele ale barbatilor

Masinile conduse de femei au o vechime medie de 10 ani, cu 6 luni mai putin decat cele conduse de barbati (10 ani si 6 luni). Vechimea relativ mare a masinilor detinute este explicata si de preferinta romanilor pentru masinile second hand (60% - atat pentru barbati cat si pentru femei)

3. Femeile prefera masinile pe benzina

Cand vine vorba despre tipul de combustibil preferat, femeile aleg intr-o masura mai mare decat barbatii motoarele pe benzina (73% femeile vs. 62% barbatii).

“Preferinta femeilor pentru masinile cu motoare pe benzina este justificata si prin obiceiurile de condus ale acestora. Femeile conduc in medie mai putin decat barbatii, iar majoritatea kilometrilor sunt parcursi in oras. Astfel, alegerea unei masini pe benzina si eventual dintr-o clasa mai mica pare optiunea logica” a spus Alexandru Govoreanu, Director de Dezvoltare al VeziCatFace.ro.

4. Doua din zece femei conduc peste 15.000 km in fiecare an

Anual, femeile conduc in medie 13,000 km, cu 2.300 de km mai putin decat barbatii. In acelasi timp insa, doua din zece femei din Romania parcurg anual mai multi kilometri decat rulajul mediu al barbatilor. Din punctul de vedere al raportului urban/extraurban, femeile conduc mai mult in oras decat barbatii: acest raport e 65%/35% in cazul femeilor fata de 56%/44% in cazul barbatilor.

5. Culoarea preferata a doamnelor si domnisoarelor este rosul

Rosul si nuantele de rosu sunt culorile cel mai des intalnite la masinile conduse de femei in Romania (19%). Pe locurile urmatoare in topul cromatic al masinilor conduse de femei se afla bleumarin/albastru cu 18% si arginitiu cu 17%.

Pentru cei care doresc sa faca un cadou femeilor, este bine sa stie ca 64% dintre acestea si-ar dori o alta culoare pentru masina proprie, iar ordinea preferintelor este rosu (24%), negru (19%) si arginitiu (18%).

Studiul a fost realizat prin interviuri online pe un esantion reprezentativ de 7004 soferi din mediul urban cu varsta cuprinsa intre 18 si 65 ani. Eroarea de esantionare este de +/-2%. Datele au fost culese in luna februarie 2014.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE