5 consecinţe ale stresului mai rele decât motivele de stres

Monday, 06 October 2014, 10:40 Sursă: REALITATEA.NET

Desi consideram ca avem motive plauzibile din cauza carora ne stresam, in realitate, consecintele acestei stari negative persistente sunt mult mai grave decat motivele in sine.

1. Stresul te oboseste

Unele persoane au probleme de somn din cauza stresului, mai mari sau mai mici. In timp ce unii nu reusesc sa adoarma si au insomnii pe fond de stres, altele adorm cat de cat repede dupa ce s-au intins in pat, dar au somnul foarte agitat. In felul acesta, indiferent de tipar, oamenii stresati se trezesc obositi. De vina este cortizolul, hormonul stresului. Acesta este produs in exces in perioadele stresante si actioneaza ca un accelerator, atat pentru bataile inimii, cat si pentru creier. Astfel ca un corp stresat devine un corp agitat care nu reuseste sa se odihneasca prin somn. Din acest motiv, in realitate, stresul te oboseste!

2. Stresul iti da peste cap apetitul sexual

Nu-i niciun secret ca unui om plin de griji nu-i arde de sex. Insa este o diferenta intre a avea griji in anumite momente si a fi stresat o perioada lunga de timp, deseori chiar ani la rand. Stresul cronic influenteaza productia de estrogen a organismului, care mentine functionarea echilibrata a sistemului reproducator. Cand acest lucru se intampla, apetitul sexual este diminuat, daca nu chiar nimicit.

3. Stresul iti da peste cap digestia

Durerile de stomac pot aparea si pe fondul stresului, caci acesta afecteaza si productia hormonilor tiroidieni care regleaza metabolismul. Pe langa problemele de stomac, stresul favorizeaza si aparitia altor probleme, precum retentia de fluide si constipatia.

Vezi mai multe pe lyla.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE