5 chimicale care n-ar trebui sa existe in produsele cosmetice si de ingrijire

Monday, 09 March 2015, 22:23 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru multe persoane luarea unui angajament pentru a trai o viata sanatoasa poate fi perceput ca paranoia sau o un trai din care lipsesc multe lucruri. Unul dintre cele mai folosite argumente in acest caz este urmatorul: nu este „sanatos” sa traiesti cu teama ca orice produs te-ar putea rani. Mai ales daca ai o viata ocupata ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa adaugi noi surse de ingrijorare.

Adaugă părerea ta

Totusi, nu este o idee rea sa fii informat in legatura cu ceea ce folosesti pentru ca astfel poti face alegeri in cunostinta de cauza. Nu te costa decat cateva secunde pentru a citi eticheta pentru a descoperi substantele chimice care nu sunt sanatoase pentru sanatatea ta si a familiei tale. Una dintre industriile care folosesc tot felul de substante periculoase este de ingrijire si frumusete. 5 chimicale care n-ar trebui sa existe in produsele cosmetice si de ingrijire.

1. Parabeni

Sunt utilizati in machiaj, in cremele hidratante, in sampoane etc. Iar multi dintre parabeni interfereaza cu functionarea hormonilor si sunt asociati cu cancerul la san. Ingredientele cu parabeni la care ar trebui sa fii atent(a) sunt metilparaben, butilparaben, propilparaben, isobutilparaben, etilparaben. Desi sunt dovezi ca aceste substante sunt toxice producatorii le folosesc la scara larga pe post de conservati ai produselor cosmetice. Parabenii intra usor in piele, pot imita cu usurinta estrogenul. Totodata, acesti produsi chimici pot interfera cu functiile reproductive la barbati.

2. Dietanolamina (DEA)

Dietanolamina este folosita in cremele de ingrijire a pielii in sampoane, sapun etc. Aceasta substanta nu este periculoasa doar pentru om, ci si pentru animale. DEA actioneaza ca regulator al pH-ului, contracarand aciditatea celorlalte ingrediente.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

Alte articole din: Ultimele Stiri