Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lovitură cruntă pentru Dragnea. Deputații PSD i-au prelungit detenția

Thursday, 05 December 2019, 07:41 Sursă: Realitatea.net

Liviu Dragnea a câştigat 5 săptămâni de libertate ca urmare a legii adoptate de PSD în 2017, când era la şefia social-democraţilor. Totuşi, dacă recursul compensatoriu ar fi rămas în vigoare, Dragnea ar fi avut de câştigat şi mai multe zile de libertate.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare în 27 mai 2019. Legea care abrogă recursul compensatoriu, adoptată miercuri de Parlament, va fi promulgată zilele viitoare de preşedintele Klaus Iohannis.

Prin urmare, Liviu Dragnea va beneficia de recurs compensatoriu (scăderea cu 20% din pedeapsă) doar pentru zilele executate în intervalul mai- decembrie 2019. Dacă legea adoptată de PSD în 2017 ar fi rămas în vigoare, Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o scădere cu 20% din întreaga pedeapsă (3 ani şi jumătate) nu doar pentru cele 6 luni trăite la Rahova până acum.

Lui Liviu Dragnea recursul compensatoriu, opera PSD, i-a adus o lună de libertate, potrivit Adevarul.ro. Potrivit legii, fiecărui deţinut, indiferent de faptele comise, i se scădeau 6 zile din pedeapsă la fiecare 30 de zile executate. Liviu Dragnea a ajuns la Rahova pe 27 mai, deci a executat până acum 90 de zile din totalul de 3 ani şi jumătate. Aşadar, pentru cele 90 de zile de puşcărie, fostul lider PSD primeşte o reducere de 36 de zile.

Pentru restul zilelor pe care le va petrece la Rahova, Liviu Dragnea nu va mai beneficia de recurs compensatoriu, după ce legea a fost abrogată.Alte articole din: Ultimele Stiri
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-05 08:32:35
Trebuie vazuta si partea buna a situatiei !!!

Va ajunge sa se cunoasca mai bine, va descoperi mai multe talente ascunse, se va imprieteni la catarama cu mina stinga, apoi cea dreapta, irinuca va simti ce inseamna concurenta iar gaozul ii va frematata de bucurie ... totul are si o partea buna ...

2019-12-05 09:11:15
Constantin Gadea

,,Bun, acum ce facem, dupa ce a fost abrogata legea recursului compensator ?"- a intrebat un tanc sovietic, Ce sa facem, raspund eu: ASTEPTAM SA FIE JUDECAT DRAGNEA IN DOSARELE TEL DRUM, HOTELUL TURRIS, BELINA, GAS SALCIA, AFACEREA BRAZILIA, JAFUL DE LA MINISTERUL DEZVOLTARII, ETC. SI ASTEPTAM SA FIE JUDECATA BANDA POLITICA DE PUCISTI A LUI DRAGNEA SI TARICEANU, CARE S-A STRADUIT SA NE SCOATA DIN UE SI SA NE DUCA IN BRATELE RUSIEI.

2019-12-05 09:12:54
Constantin Gadea

SA FIE JUDECATA BANDA DE PUCISTI A PSD-ULUI. Banda lui Dragnea si Tariceanu, pe care o notez prescurtat cu BDT, a fost constituita din: Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Tudorel Toader, Carmen Dan, Viorica Dancila, Florin Iordache, Serban Nicolae, Eugen Nicolicea, Darius Valcov, Catalin Radulescu, Codrin Stefanescu, Melescanu, Corlatean, Victor Ciorbea, Adina Florea si Valer Dorneanu, si trebuie judecata pentru trei ani de activitate antistatala desfasurata zilnic la nivelul cel mai inalt, cu consecinte grave pentru tara si cu prejudicii imense pe plan intern si international. Aceasta banda politica BDT, a desnfasurat zilnic - timp de trei ani si fara intrerupere – activitati antistatale, care pot fi apreciate ca minilovituri de stat, care vizau: subordonarea Justitiei, punerea stapanirii pe toate institutiile statului si , pana la urma, punerea stapanirii pe Romania, pentru a rupe tara de Occident si a o preda Rusiei. Sa se stabileasca ce au facut cu banii de la buget si c

2019-12-05 09:32:42
Paine si circ in Romanica

Ti-am mI spus, DNA este ocupat cu dosarele de coruptie ale PDL-ilor cu care a ciordit 10 ani gunoiul de Basescu. Are treaba DNA 10-20 ani de azi inainte.

Alte articole din: Ultimele Stiri