Zborul MH370. Noi detalii despre avionul dispărut în martie 2014

Thursday, 06 August 2015, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Experții și anchetatorii au reluat joi dimineață într-un laborator francez examinarea fragmentului de aripă găsit pe Insula Reunion și despre care premierul malaezian Najib Razak a dat asigurări că provine de la avionul Boeing 777 dispărut în martie 2014, relatează AFP.

Adaugă părerea ta

Echipa internațională a început o a doua zi de lucru la centrul Tehnici Aeronautice al Direcției Generale de Armament (DGA TA) de la Balma, la periferia orașului Toulouse (sud-vest), scrie Agerpres.ro.

Experții și anchetatorii au început miercuri analizarea fragmentului de aripă găsit la 29 iulie pe o plajă de pe Insula Reunion, în Oceanul Indian. Primele analize au confirmat că acesta provine cu adevărat de la un Boeing 777, tipul de avion care asigura zborul MH370 al Malaysia Airlines dispărut misterios cu 239 de persoane la bord după decolarea sa de la Kuala Lumpur cu destinația Beijing, la 8 martie 2014.

La capătul a circa patru ore de analize ale experților, premierul malaezian Najib Razak a declarat miercuri că fragmentul găsit la 28 iulie pe Insula Reunion 'provine efectiv' de la avionul Boeing care asigura zborul MH370.

Parchetul din Paris, însărcinat cu ancheta asupra acestei dispariții din cauza prezenței a patru francezi la bordul aparatului de zbor, a precizat la rândul său că există 'presupoziții extrem de puternice' privind proveniența fragmentului de la avionul Malaysia Airlines. Parchetul a confirmat că fragmentul de aripă aparținea unui Boeing 777.

Alte articole din: Ultimele Stiri