Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIKTOR IANUKOVICI, apel pentru INIŢIEREA DIALOGULUI cu opoziţia: "Violenţele ameninţă stabilitatea"

Monday, 20 January 2014, 19:32 Sursă: Mediafax

VIKTOR IANUKOVICI. "Violenţele ameninţă stabilitatea Ucrainei", a atras atenţia Ianukovici.

"Înţeleg participarea la acţiuni masive de protest, dar când acţiunile paşnice degenerează în proteste masive şi sunt însoţite de violenţe şi incendii, această situaţie ameninţă nu doar locuitorii Kievului, ci întreaga Ucraină", a spus VIKTOR IANUKOVICI.

"Fac apel la dialog, la compromis şi la calm", a subliniat liderul prorus.

VIKTOR IANUKOVICI. Iulia Timoşenko, unul dintre liderii opoziţiei ucrainene, a anunţat din închisoare că susţine protestele organizate la Kiev, după o noapte de violenţe. "Mă adresez vouă, femeilor şi bărbaţilor puternici din Ucraina, prin cuvinte de susţinere şi încredere. Apăraţi Ucraina şi să nu vă temeţi de nimic! (...) Nu există alte modalităţi de a lupta împotriva grupurilor mafiote. Sunteţi eroi. Libertatea merită o astfel de luptă", a transmis Iulia Timoşenko prin intermediul purtătoarei sale de cuvânt, Marina Soroka.

Situaţia continuă să fie tensionată la Kiev, după o noapte de violenţe între manifestanţi proeuropeni şi forţele de ordine.

Protestele s-au intensificat în Ucraina după ce Administraţia VIKTOR IANUKOVICI a refuzat să încheie, în noiembrie 2013, un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

PROTEST KIEV:200.000 de persoane, în stradă, faţă de noile legi represive. CIOCNIRI VIOLENTE - VIDEO

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN