Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO | Fenomenul unic prin care un lac din Japonia se transformă în „ochi de dragon”

Monday, 09 November 2020, 13:02 Sursă: bbc

Autor: Iulian Budusan

Amplasat lângă vârful Muntelui Hachimantai, în nord-estul Japoniei, lacul Kagami Numa se crede mitic, fiind locul de întâlnire al celor doi dragoni alungați, pentru că trăiau o iubire interzisă.

În fiecare iarnă, se formează gheață deasupra lacului Kagami Numa și se îngrămădește zăpada pe suprafața sa înghețată. În timpul dezghețului de primăvară, presiunea din adâncurile apei face ca zăpada să se formeze numai în mijlocul lacului, transformând aspectul lacului circular într-un ochi uriaș cu un inel de apă deschisă în jurul „pupilei” sale topite.

Imagine

Fenomenul anual durează doar o săptămână, între sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, chiar înainte ca gheața să se topească complet.

Vederea unică a lacului a devenit virală în 2016, când un turist a făcut o fotografie cu inelul alb în formă de gogoașă și l-a numit „ochiul dragonului” pe social media. De atunci, turiștii din întreaga lume au venit să se minuneze de apa sa translucidă.

Interesant este că dragonii și-au câștigat de mult timp un loc în legendele japoneze, iar site-ul de prezentare se spune că este locul în care un tânăr s-a transformat în dragon după ce a băut dintr-un iaz din apropiere.

Imagine

Se crede că dragostea pe care a împărtășit-o pentru un alt dragon transformat în om, expulzat în partea opusă a muntelui, este cea care împiedică lacurile din zonă să se înghețe complet în primăvara târzie. Ba chiar există unii vizitatori care oferă ofrande zeilor dragoni din zonă.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN