Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Un membru al guvernului local al regiunii italiene Lombardia are coronavirus

Monday, 02 March 2020, 14:00 Sursă: Realitatea.NET

Persoana infectată este Alessandro Mattinzoli, în vârstă de 60 de ani, care este consilier pentru dezvoltare economică, a anunţat regiunea Lombardia printr-un comunicat.

Toţi cei 17 membri ai guvernului local al regiunii Lombardia vor fi supuşi testelor medicale pentru a verifica eventuala prezenţă a virusului, a anunţat regiunea.

Săptămâna trecută, guvernatorul regiunii Lombardia, Attilio Fontana, a declarat că se va plasa voluntar în carantină după ce un membru al personalului său va fi testat pozitiv cu acest virus.

Numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirusul COVID-19 a ajuns duminică în Italia la 1.694, cu 528 mai multe faţă de ziua anterioară, a anunţat şeful Protecţiei Civile italiene, Angelo Borrelli. Încă cinci persoane infectate au decedat în acest timp, aducând la 34 bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus.

În întreaga lume, bilanțul epidemiei de coronavirus a trecut de-acum pragul de 3.000 de morți.

Până în prezent 83 de persoane diagnosticate cu acest coronavirus în Italia s-au vindecat, dar alte 140 se află la terapie intensivă.

Angelo Borrelli a precizat că 41% dintre persoanele testate pozitiv cu COVID-19 sunt spitalizate, celelalte fiind izolate la domiciliu, întrucât acestea din urmă prezintă doar simptome uşoare sau sunt asimptomatice, relatează Agerpres.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN