Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

UKIP nu este rasist, ci "ultranaţionalist şi xenofob", afirmă un deputat conservator britanic

Saturday, 17 May 2014, 22:26 Sursă: REALITATEA.NET

Pickles a afirmat că Farage a profitat 'în cel mai ruşinos" mod de frica cetăţenilor britanici faţă de imigranţi.
Deşi a recunoscut că în cadrul partidului figurează persoane cu "păreri rasiste", el a adăugat că, în opinia sa, UKIP nu este rasist.

Totuşi, secretarul britanic a apreciat că acest partid antieuropean este "xenofob, având frică de orice este diferit, neobişnuit sau pare străin".

“Cred că partidul (UKIP) este chiar ultranaţionalist", a declarat el.

Afirmaţiile lui Pickles intervin după ce liderul UKIP a şocat ascultătorii unui post de radio din Londra atunci când a dezvăluit că nu vrea să aibă vecini români, într-un interviu acordat LBC.

"Am fost întrebat dacă aş fi îngrijorat în cazul în care un grup de români s-ar muta lângă mine. Dacă trăieşti în Londra cred că ai fi" îngrijorat, a spus Farage.

El a negat însă că alimentează extremismul împotriva imigranţilor, insistând: "Nu demonizez pe nimeni. Demonizez clasa politică ce a deschis uşa permiţând să se întâmple astfel de lucruri".

Premierul britanic, David Cameron, a declarat că afirmaţiile lui Farage sunt "neplăcute" şi a avertizat că prin votarea pentru UKIP britanicii ar trimite un "mesaj îngrozitor" despre ţara lor.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN