Turcia evacuează un oraş aflat la graniţia cu Siria

Tuesday, 23 August 2016, 22:58 Sursă: REALITATEA.NET

Karkamis se află foarte aproape de oraşul sirian Jarablus, controlat în prezent de ISIS, pe care rebelii sprijiniţi de turci ar urma să îl încerce să îl captureze în următoarele zile.  

Ordinul de evacuare a fost transmis la difuzoarele din localitate, iar autorităţile au trimis microbuze pentru a-i transporta pe cei care nu au maşini.

Militarii turci au lovit marţi pentru a doua zi consecutivă poziţii ale jihadiştilor ISIS de la frontiera siriană, ca răspuns după ce un proiectil a fost lansat la începutul săptămânii de către militanţi extremişti asupra unei ţinte de pe teritoriul Turciei.

Noile ciocniri violente vin după ce un atac sinucigaş a vizat o nuntă din metropola turcă Gaziantep, lăsând în urmă 54 de morţi.

Şeful diplomaţiei turce a declarat luni că frontiera Turciei cu Siria trebuie să fie în întregime "curăţată" de gruparea Stat Islamic.

"Frontiera noastră trebuie să fie curăţată în întregime de Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)", a declarat Mevlüt Cavusoglu pentru presă, la Ankara, adăugând că "este dreptul nostru cel mai natural să luptăm împotriva acestei organizaţii teroriste pe teritoriul nostru şi în străinătate".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN