Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump ameninţă Mexicul cu armata şi sancţiuni, situaţia este explozivă

Thursday, 18 October 2018, 16:36 Sursă: REALITATEA.NET

'Trebuie să cer în termenii cei mai puternici Mexicului să stopeze acest asalt - şi dacă nu o poate face, voi apela la armata americană şi vom închide frontiera de sud!', a ameninţat Trump pe Twitter.

Mai mult, liderul de la Casa Albă a ameninţat şi cu tăierea ajutoarele financiare acordate ţărilor din America Centrală. Migranţii vin în special din Honduras, traversând Salvador şi Guatemala.

'Asaltul asupra ţării noastre la frontiera noastră de sud, inclusiv de elemente criminale şi DROGURILE care curg, sunt mult mai importante pentru mine, ca preşedinte, decât comerţul', a avertizat într-un al doilea mesaj.

Declaraţiile antiimgraţie vin cu trei săptămâni înainte de alegeri legislative cruciale pentru continuarea mandatului său, iar tema l-a ajutat, în mare măsură, să câştige şi prezidenţialele din 2016. 

Atunci, Trump a promis că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, iar costurile vor fi plătite de autorităţile mexicane, însă administraţia din ţara vecină a anunţat că nu va plăti.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN