Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump face primul pas înapoi. Ce declaraţie celebră a fost "eliminată" de pe site-ul său

Thursday, 10 November 2016, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Ne amintim cu toţii când Trump a şocat cu declaraţia să de după atentatele de la Paris că ar trebui interzis accesul musulmanilor pe teritoriul SUA. Trump şi-a motivat atunci raţionamentul susţinând că numeroşi musulmani întreţin "ura" faţă de americani.

"Va trebui să stabilim de unde vine această ură şi de ce. Până când vom fi capabili să stabilim şi să înţelegem această problema şi ameninţarea serioasă pe care o reprezintă, ţară noastră nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decât în jihad şi nu au niciun respect pentru viaţă omenească", a declarat la sfârşitul anului trecut Trump.

Declaraţia a stârnit atunci numeroase reacţii internaţionale, republicanul nuanţând într-un final că a fost doar o sugestie. În schimb, ea nu a fost îndepărtată de pe siteul de campanie al lui Trump. Cel puţin nu până în ziua alegerilor. Jurnaliştii de la The Independent au observat că pagină care conţinea declaraţia contra-musulmanilor a dispărut în noaptea de marţi spre miercuri, când milioane de alegători îl alegeau preşedinte. În schimb, ea a fost înlocuită cu o alta în care miliardarul newyorkez îşi îndeamnă alegătorii să facă donaţii, scrie Ziare.com.

Pagină era încă accesibilă în dimineaţă alegerilor, pe 8 noiembrie, după cum demonstrează jurnaliştii cu ajutorul unor capturi de ecran.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN