Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Trump despre Charlottesville: S-a greşit "de ambele părţi"

Wednesday, 16 August 2017, 07:33 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că s-a greşit de ambele părţi", a declarat Donald Trump referindu-se la naţionaliştii albi care şi-au dat întâlnire în acest orăşel din Virginia şi la manifestanţii care s-au adunat pentru a-i denunţa.

O femeie în vârstă de 32 de ani a fost ucisă la Charlottesville când un simpatizant neonazist în vârstă de 20 de ani, James Fields, a intrat intenţionat cu maşina în contramanifestanţi.

În cursul unui schimb aprins de replici cu jurnaliştii, la Trump Tower din New York, preşedintele american a afirmat că prima sa declaraţie de sâmbătă, atunci când a spus că vina pentru violenţe a venit din "numeroase părţi", a fost făcută în lipsa informaţiilor concrete.

"Când fac o declaraţie, îmi place să fiu corect. Vreau faptele. Evenimentele tocmai avuseseră loc", a spus el, pentru a explica de ce a aşteptat până luni pentru a condamna în final "violenţele rasiste" care au avut loc în orăşelul din Virginia.

În faţa întrebărilor insistente, Donald Trump şi-a motivat ulterior prima viziune asupra faptelor.

"Am privit de foarte aproape, de mai aproape ca mulţi oameni. Aveţi de o parte un grup care este agresiv. Şi aveţi de cealaltă parte un grup care este, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună asta", a afirmat el.

"Ce să zicem despre Alt left care a atacat Alt right (termen care desemnează dreapta alternativă) cum îi spuneţi? Nu au o parte din responsabilitate? Au o problemă? Cred că da", a continuat el.

"I-am condamnat pe neonazişti. Dar nu toţi oamenii care au fost acolo erau neonazişti sau naţionalişti albi, nici pe departe", a mai afirmat Donald Trump, repetând că a fost "o zi îngrozitoare"


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN