Teroristul Abdeslam solicită extrădarea în Franţa "cât mai repede posibil"

Thursday, 24 March 2016, 13:02 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

"Salah Abdeslam mi-a solicitat să vă informez că doreşte să plece în Franţa cât mai repede posibil", a declarat avocatul său, Sven Mary, adăugând că Abdeslam "vrea să se justifice în Franţa", relatează Le Figaro, preluat de Mediafax.ro.

"Mă voi întâlni cu judecătorul comisiei pentru a nu se opune acestei extrădări în Franţa care sperăm că se va face (...) cu cele mai mici întârzieri", a declarat avocatul lui Abdeslam.

Procurorul Parisului, Francois Molins, a declarat săptămâna trecută că, în cel mai rău caz, Abdeslam ar urma să fie predat autorităţilor franceze în trei luni, după ce islamistul a anunţat că se opune extrădării în ţara sa de origine.

Abdeslam este programat să apară în faţa unui tribunal din Bruxelles pe 31 martie pentru executarea mandatului internaţional emis pe numele său pentru implicare în atentatele teroriste din Paris, de anul trecut, soldate cu 130 de morţi.

Camera de consiliu, o comisie de jurisdicţie belgiană, va analiza şi se va pronunţa joi asupra statutului de detenţie al lui Abdeslam.

Anunţul făcut de avocatului lui Abdeslam vine la puţin timp după ce a declarat că acesta nu va mai colabora cu autorităţile belgiene. Salah Abdeslam, de 26 de ani, este considerat singurul atacator din Paris rămas în viaţă, care a fost arestat vinerea trecută de autorităţile belgiene în apropiere de Bruxelles, după patru luni de fugă.

El s-a aflat în legătură şi cu atacatorii kamikaze din Bruxelles care s-au detonat, marţi dimineaţă, pe aeroportul Zaventem şi la staţia de metrou Maelbeek.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri