Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statul Islamic revendică atacul armat din Orlando, Florida

Sunday, 12 June 2016, 22:05 Sursă: REALITATEA.NET

”Atacul armat care a lovit un club de noapte gay din oraşul Orlando şi care a lăsat în urmă peste 100 de morţi şi răniţi, a fost comis de un luptător ISIS”, se arată în mesajul publicat de Amaq.

Omar S Marteen a deschis focul sâmbătă seara într-un club al comunităţii LGBT din Orlando, Florida. Autorităţile au confirmat că ar fi vorba de 50 de victime, în timp ce alte 53 de persoane au fost transportate pentru îngrijiri medicale.

Din cauza amplorii masacrului, primarul a cerut guvernatorului statului Florida să instaureze starea de urgenţă, iar acesta a făcut acest lucru, ceea ce permite mobilizarea unor resurse suplimentare.

Violenţele care implică arme de foc sunt un fapt cotidian în Statele Unite. Anul 2016 înregistrează deja mai multe atacuri decât zilele care s-au scurs din ianuarie. Aceste atacuri s-au soldat cu peste 5.800 de morţi, potrivit Gunviolencearchive.org.

Orlando, un oraş din comitatul Orange cu aproximativ 250.000 de locuitori, este cunoscut la nivel mondial prin parcurile sale de atracţie tematice, dar în special prin complexul Disneyworld.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN