Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Soluţia extremă a Australiei pentru criza imigranţilor: ce sfătuieşte statele europene

Monday, 31 August 2015, 19:33 Sursă: REALITATEA.NET

Bishop a declarat, într-un interviu publicat luni de ziarul The Australian, că statele europene ar putea ajuta la încheierea unei "crize de proporţii globale" bombardând teroriştii Statului Islamic, care distrug naţiuni şi provoacă exodul în masă al populaţiei, relatează DPA în pagină online.

Ţările învecinate cu Siria şi Irakul, Libanul, Iordania şi altele duc povara milioanelor de oameni care le trec graniţele pentru a merge în Europa", a precizat ea. "De aceea cred că europenii trebuie implicaţi în raidurile coaliţiei şi în efortul din Siria şi Irak", a adăugat ministrul australian, citat de Ziare.com.

Declaraţiile lui Bishop intervin în contextul în care Australia ia în considerare o cerere din partea Statelor Unite de a extinde atacurile forţelor aeriene australiene împotriva militanţilor Statului Islamic din Irak şi în Siria. O comisie de securitate a Guvernului ar urmă să dezbată subiectul săptămâna această.

Australia contribuie în prezent la forţele coaliţiei cu şase avioane de vânătoare F/A-18 Super Hornet, avioane de alimentare şi transport şi cu 200 de instructori militari în Irak.

Peste 20 de state sunt membre ale coaliţiei care lupta împotriva Statului Islamic în Irak, inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Belgia, Danemarca, Franţa, Italia, Olanda, Iordania, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia şi Qatar.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN