Rusia scade costurile războiului împotriva ISIS. Cât costă o zi de bombardamente

Thursday, 19 November 2015, 09:09 Sursă: REALITATEA.NET

Structurile administrative ale autointitulatul Stat Islamic exploatează zone petrolifere şi vând barilul la preţ de dumping chiar unor state din coaliţia anti-teroristă, precum Turcia, scrie Lelia Munteanu, într-un editorial publicat pe gandul.info.

”Fiecare dolar “investit” de Daesh (Statul Islamic, n.r.) aduce un “profit” de vizibilitate şi spaimă, precum şi cohorte de prozeliţi. Autointitulatul Stat Islamic încasează deja “dividendele” terorii: a ajuns unde şi-a propus – lider al terorismului global.

Din 2001, când Bush jr. a declanşat războiul împotriva terorismului (“cruciada” i-a spus iniţial, ceea ce a adus apă la moara propagandei islamiste), până în 2010, s-au cheltuit 850 miliarde de dolari, potrivit rapoartelor oficiale. Din 2010 în 2015, în timpul mandatelor lui Obama, războiul contra terorismului a înghiţit 642,2 miliarde de dolari. În total, aproape 1.5 trilioane. Calculele experţilor independenţi trec însă sensibil de 3 trilioane de dolari”, se mai arată în editorial.

Pentru o singură zi de bombardamente asupra Daesh, americanii cheltuiesc aproximativ 10 milioane de dolari, iar Rusia patru milioane, în condițiile în care SUA au un buget pentru Apărare de 598.5 miliarde dolari, iar Rusia echivalentul a 50 de miliarde.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: EUROPA