România a semnat Protocolul de aderare la Acordul comercial între UE și Columbia, Peru și Ecuador

Monday, 14 November 2016, 17:42 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Protocolul a fost semnat în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe — Comerț, ce a avut loc în data de 11 noiembrie 2016, scrie Agerpres.

Acordul va permite și Ecuadorului să beneficieze de accesul îmbunătățit pe piața UE în special pentru produsele de interes precum produsele piscicole, cafea, cacao, flori, fructe și nuci. Acordul va permite, totodată, accesul exporturilor europene pe piața Ecuadorului, printre care autovehicule și componente auto, produse chimice, farmaceutice, siderurgice, băuturi alcoolice.

Negocierile pentru încheierea unui Acord de Comerț Liber UE-Comunitatea Andină (Bolivia, Columbia, Ecuador și Peru) au fost lansate în luna iunie 2007, fiind suspendate însă în anul 2008 și continuate în anul 2009 doar cu Columbia, Ecuador și Peru. În luna iulie 2009, Ecuadorul a declinat acest proces de negociere, acordul fiind încheiat numai cu Peru și Columbia în luna martie 2010 și semnat în luna iunie 2012.

Ecuadorul a solicitat în luna ianuarie 2014 reluarea negocierilor și aderarea la Acordul UE-Columbia/Peru, procesul de negociere fiind definitivat în luna iulie 2014.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri