Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Român arestat în timp ce călătorea cu un terorist ce ar fi fost implicat în atacurile din Franţa

Sunday, 24 April 2016, 14:19 Sursă: REALITATEA.NET

Un cetăţean român, un sirian şi un marocan au fost arestaţi în urmă cu câteva zile la punctul de trecere Walserberg, situat la frontiera Austriei cu Germania, informează site-ul Salzburg24.at, potrivit Mediafax.

Conform publicaţiei SalzburgerNachrichten.at, unul dintre suspecţii arestaţi ar fi implicat în atentatele comise la Paris pe 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic. Autorităţile austriece nu au confirmat că ar fi fost arestat vreun suspect de terorism.

Cei trei suspecţi se află în arest preventiv în oraşul austriac Eisenstadt, a declarat procurorul local, Ronald Koch, citat de agenţia de ştiri APA. Cei trei suspecţi intraseră în Austria venind din Ungaria, într-un vehicul în care erau încă 14 persoane, fiind interceptaţi de o unitate a forţelor speciale Cobra în momentul în care se pregăteau să treacă în Germania.

Conform unor surse din cadrul poliţiei citate de Salzburger Nachrichten, în vehicul a fost depistat un islamist care ar fi avut rol de complicitate în atacurile teroriste comise în capitala Franţei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN