Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proteste masive în Koln față de regimul Erdogan! Peste 25.000 de musulmani și kurzi, în stradă

Saturday, 12 November 2016, 23:03 Sursă: REALITATEA.NET

Mulţi dintre protestatari au ridicat bannere cu chipul lui Abdullah Ocalan, liderul naţionalist al militanţilor kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK). Ocalan este închis într-un penitenciar turc încă din 1999, după ce a fost capturat cu ajutorul agenţiilor CIA la Nairobi, scrie News.ro.

Activiştii acuză că ultima campanie guvernamentală de epurare a presupuşilor gulenişti s-a extins între timp spre opozanţii politici, precum şi spre organizaţiile kurde şi instituţiile de presă.

Peste o sută de jurnalişti au fost trimişi în spatele gratiilor, iar zece parlamentari din opoziţie au fost arestaţi în ultimele luni de regimul Erdogan.

De asemenea, în apropierea manifestaţiei kurzilor şi alawiţilor au avut loc mai multe ciocniri violente. Un etnic kurd a aprins o torţă, iar mai mulţi protestatari au aruncat cu sticle şi pietre spre forţele de ordine germane. Se pare că un poliţist a fost rănit în incident.

Alawiţii sunt al doilea cel mai mare grup religios de pe teritoriul turc, cu peste 20 de milioane de adepţi, după majoritatea sunnită.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN