Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Proruşii din estul Ucrainei confirmă că i-au "reţinut" pe observatorii OSCE

Thursday, 29 May 2014, 11:23 Sursă: REALITATEA.NET

"Grupul care a dispărut la sud de Doneţk este format din patru persoane. Ştim unde sunt, sunt nevătămaţi", a declarat pentru agenţia Interfax Viaceslav Ponomarev, "primarul" din Slaviansk, bastion prorus din estul Ucrainei.
"I-am reţinut. Vrem să ne lămurim cine sunt, unde merg şi de ce şi îi vom elibera", a declarat pentru agenţia Interfax Viaceslav Ponomarev, "primarul" din Slaviansk, bastion prorus din estul Ucrainei.

"Le-am spus să nu se deplaseze o vreme, dar au fost aceştia patru, cei mai temerari. Ei au fost bineîneţeles reţinuţi", a adăugat Ponomarev.

Potrivit agenţiei ruse, el a apreciat că cei patru observatori ar putea de fapt să efectueze o misiune de strângere de informaţii.

Organizaţia cu sediul la Viena a anunţat marţi că a pierdut contactul cu o echipă de patru observatori - un danez, un eston, un turc şi un elveţian - care ar fi fost arestaţi în cursul serii de luni de către separatiştii proruşi la un punct de control.

Ministrul ucrainean de Externe i-a acuzat pe insurgenţii separatişti că îi deţin pe observatori.

Preşedintele în exercţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), Didier Burkhalter, a cerut miercuri "eliberarea lor imediată şi fără condiţii", calificând presupusa lor deţinere drept "un act de sabotare a eforturilor internaţionale de a ajuta Ucraina să depăşească criza".


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN