Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Joe Biden începe războiul declarațiilor pe Twitter cu Trump, iar șefa sa de campanie îl anunță deja câștigător al alegerilor

Wednesday, 04 November 2020, 18:31 Sursă: news

Autor: Iulian Budusan

„Nu ne vom odihni deloc până când nu va fi numărat fiecare vot”, a scris pe Twitter fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama.

We won\"t rest until everyone\"s vote is counted. Tune in as my campaign manager @jomalleydillon and campaign adviser Bob Bauer give an update on where the race stands. https://t.co/Rwz4iR25B3

— Joe Biden (@JoeBiden) November 4, 2020

El a reacţionat astfel după ce Donald Trump a încercat să semene îndoiala cu privire la numărarea voturilor, aflată în desfăşurare în mai multe state-cheie, evocând fraude - fără să prezinte vreo probă.

„Mați seara, eu aveam un avans bun în numeroase state-cheie”, a scris el pe Twitter. ”Apoi, unul câte unul, ele cu început să dispară magic odată cu apariţia şi numărarea buletinelor surpriză. FOARTE STRANIU”, continuă el.

În realitate, este vorba despe numărarea buletinelor prin corespondenţă, care ar putea să fie numărate după mai multe zile în anumite state.

Oraşele Detroit şi Atlanta, care sunt în mod tradiţional democrate numărăvoturile cu întârziere.

De asemenea, voturile prin corespondenţă, care sunt numărate mai anevoios, sunt trimise în mare parte de către democraţi.

În Pennsylvania, capitala statului, Philadelphia a numărat doar aproximativ 141.000 de buletine de vot prin corespondenţă, reprezentnd aproximativ o treime din totalul de 351.069 de voturi exprimate astfel.

„Joe Biden este pe cale să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale în Statele Unite”

„Joe Biden este pe cale să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale în Statele Unite, a anunţat miercuri directoarea sa de campanie, Jennifer O'Malley Dillon, relatează Reuters. “Joe Biden este aproape de a câștiga alegerile și de a deveni președintele Statelor Unite”, a anunțat Dillon.

Candidatul democrat - care ar urma să obţină victorii în Michigan, Wisconsin şi Pennsylvania - ar urma să obţină peste 270 de delegaţi, pragul de care are nevoie pentru a fi ales, până la sfârşitul zilei de miercuri, a estimat Jennifer O'Malley Dillon.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN