Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Presiuni în Olanda. Mai mulți deputați vor ca țara să participe la bombardamentele contra SI

Friday, 04 December 2015, 09:38 Sursă: REALITATEA.NET

Guvernul din Olanda a anunțat că va lua decizia de a participa la operațiuni numai după examinarea "tuturor aspectelor politice și militare" ale conflictului sirian.

"A sosit timpul să acționăm contra SI în Siria", a declarat Raymond de Roon din cadrul Partidului pentru Libertate (PVV, extrema dreaptă) în cursul unei reuniuni a comisiei parlamentare de politica externă, care a avut loc joi.

"Trebuie să punem capăt livrărilor de țiței sirian către SI", a intervenit Han ten Broeke, deputat al Partidului Liberal (VVD), condus de premierul Mark Rutte.

Din octombrie 2014, patru avioane olandeze de luptă F16 i-au bombardat pe jihadistii SI în Irak, dar Haga a menționat că nu intenționează să participe la raiduri aeriene în Siria fără mandatul ONU.

La rândul său, ministrul olandez de Externe, Bert Koenders, a afirmat în cursul reuniunii că o solicitare de participare a Olandei, la coaliția contra SI în Siria, a fost emisă de Franța și Statele Unite în același timp.

"Olanda este o țară mică, foarte activă în lupta împotriva SI. Trebuie să luăm o astfel de decizie, numai după vor fi examinate toate aspectele politice și militare din Siria", a adăugat șeful diplomației de la Haga, precizând că acest lucru poate lua timp.

Coaliția guvernamentală, condusă de Mark Rutte, este divizată în această chestiune, a informat joi presa olandeză.

Dacă deputații liberali ai premierului de la Haga sunt favorabili loviturilor aeriene în Siria, laburiștii din PvdA, de unde provine șeful diplomației, sunt "foarte rezervați", a reamintit cotidianul de centru stânga De Volkskrant.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN