Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Preotul ucis de jihadiştii ISIS va fi dus astăzi pe ultimul drum

Tuesday, 02 August 2016, 10:38 Sursă: REALITATEA.NET

Înainte de înmormântare va avea loc o ceremonie publică în catedrala din Rouen, care este situată la doar câţiva kilometri de biserica în care şi-a pierdut viaţa preotul catolic.

În urmă cu o săptămână, doi jihadişti ai Statului Islamic au intrat cu forţa în biserica catolică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în timpul liturghiei de dimineaţă. În biserică erau doar cinci persoane, iar Abdel Malik Petitjean şi Adel Kermiche l-au forţat pe preot să îngenuncheze în faţa altarului, înainte de a-i tăia gâtul.

În atac a fost rănit un al doilea bâtrăn octogenar, înainte ca atacatorii să le folosească pe ultimele trei ostatice drept scut uman. Cei doi jihadişti au fost ucişi de forţele de securitate franceze în momentul în care au ieşit din biserică.

Autorităţile franceze au avertizat că asemenea atacuri asupra lăcaşurilor de cult catolice duc la accentuarea tensiunilor religioase din Franţa, care găzduieşte mai bine de patru milioane de musulmani.

Ca parte a luptei împotriva radicalizării tinerilor francezi musulmani, autorităţile au anunţat închiderea a 20 de moschei.

De asemenea, autorităţile franceze urmează să introducă o schemă alternativă de finanţare pentru lăcaşurile de cult musulmane, în contextul îngrijorărilor cu privire la influenţa câştigată de versiunea wahhabi a islamului, care este exportată de ultra-conservatorii saudiţi.

Schema este susţinută de un grup proeminent de clerici musulmani, care explică că ”trebuie să vorbim acum, pentru că islamul a devenit o problemă publică, iar situaţia actuală este intolerabilă”, scrie News.ro.

Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN