Coronavirus - România: 688270 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Peste 20.000 de persoane au defilat la Copenhaga: "tratament demn pentru refugiați"

Wednesday, 07 October 2015, 07:39 Sursă: REALITATEA.NET

Manifestanții, între 20.000 și 25.000 potrivit poliției, s-au îndreptat în timpul serii spre palatul Christiansborg, sediul parlamentului unde guvernul minoritar de dreapta rezultat în urma alegerilor din iunie nu poate legifera fără sprijinul Partidului popular danez (DF), o formațiune anti-imigrație.

"Vrem să trăim într-o țară unde să avem grijă unii de alții", au scris pe pagina lor de Facebook organizatorii acestui "marș popular" la care au luat parte cercetători, asistenți sociali, politicieni și cetățeni obișnuiți, scandând sloganuri pentru o politică mai tolerantă față de migranți.

Danemarca a primit 15.000 solicitanți de azil în 2014, aproape dublu față de anul precedent, clasându-se pe locul al cincilea în Uniunea Europeană pentru cererile de azil acceptate în raport cu populația ei (5,6 milioane de locuitori).

Mai multe mii au intrat în regatul scandinav de la începutul anului, dar guvernul consideră că nu poate primi mai mulți fără a pune în pericol prosperitatea economică și regimul său de solidaritate socială.

Descrisă drept "Ungaria nordică" de cotidianul Politiken, Danemarca nu mai acordă astăzi refugiaților decât drepturi de ședere temporară. Condițiile pentru reîntregirea familiei au fost limitate și alocațiile reduse drastic pentru noii sosiți, amintește France Presse.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN