Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Partidul premierului ungar crește în sondaje pe fondul politicii antiimigrație

Monday, 21 September 2015, 15:17 Sursă: REALITATEA.NET

Politica dură promovată de guvernul condus de Viktor Orban a găsit ecou în rândul multor cetățeni ungari, care consideră că plătesc prețul pentru toleranța excesivă a Occidentului și atitudinea neglijentă a Greciei, care nu a aplicat reglementările Uniunii Europene privind înregistrarea și reținerea migranților și solicitanților de azil sosiți din Turcia, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului Ipsos, sprijinul public față de Fidesz a crescut la 24% la mijlocul lui septembrie, față de 20% în iunie, în timp ce susținerea pentru a doua forță politică, Jobbik, de extremă dreapta, a coborât de la 15% la 14%, iar cea în favoarea socialiștilor a urcat un procent, de la 9% la 10%.

Cercetarea nu a inclus întrebări separate pe tema atitudinii publicului față de problema imigrației, a explicat directorul Ipsos, Tibor Zavecz, precizând însă că Fidesz și-ar putea întări baza de votanți și atrage încă 300.000 de susținători din tabăra indecișilor, prin politica sa dură de 'păstrare a ordinii'.

'Seria de acțiuni implementate de guvern în ultimele luni cu privire la această problemă (migrația în masă) ar putea atrage cu siguranță 300.000 de persoane', a estimat Tibor Zavecz. Potrivit Ipsos, Fidesz avea în septembrie 1,9 milioane de susținători.

Conform aceluiași sondaj, realizat între 7 și 15 septembrie, procentul celor indeciși a coborât de la 44% la 38%. Ipsos estimează că Fidesz ar putea câștiga susținere mai ales din segmentul persoanelor cu vârste între 30 și 40 de ani, în timp ce Jobbik continuă să fie partidul cel mai popular printre tinerii sub 30 de ani, fiind susținut de 27% dintre aceștia. La același segment de vârstă, Fidesz de bucură de o susținere de doar 16%, arată Ispos.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN