Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Organizația Mondială a Sănătății laudă “modelul suedez” în gestionarea COVID

Thursday, 30 April 2020, 12:18 Sursă: Realitatea.NET

Sunt ”lucruri de învăţat” de la această ţară scandinavă, care s-a bazat pe autoreglementarea cetăţenilor, a declarat Mike Ryan, specialist în cadrul OMS.

”Cred că există percepţia potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control şi că a lăsat boala să se răspândească”, a spus acesta. ”Nu este deloc așa”, a adăugat el.

Potrivul acestuia, în loc de izolare, Suedia a implementat “o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor plasate pe termen în instituţii de îngrijire”.

”Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora”, a mai spus Mike Ryan.

Autoritățile suedeze au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populaţia, a remarcat oficialul OMS. De asemenea, Suedia a intensificat testarea şi are o capacitate adecvată în spitale de gestionare a focarelor. ”Cred că dacă vrem să ajungem la o nouă normalitate, Suedia reprezintă un model”, a apreciat Mike Ryan.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN