Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OFICIALII DE LA KIEV, SANCŢIONAŢI de UE: vize interzise şi conturi îngheţate

Thursday, 20 February 2014, 20:08 Sursă: Mediafax

UCRAINA. Baie de sânge la Kiev, unde Parlamentul s-a reunit într-o sesiune de urgenţă, iar ministrul de Interne a declarat că poliţiştii sunt liberi să folosească arme letale.

UCRAINA. "Am luat decizia, în strânsă cooperare cu cei trei miniştri care negociază la Kiev, să procedăm foarte rapid, în următoarele ore, la retragerea vizelor şi blocarea averilor celor care sunt pătaţi de sânge", a declarat Emma Bonino, ministrul italian de Externe.

Miniştrii de Externe din Germania, Franţa şi Polonia negociază cu Administraţia Viktor Ianukovici şi cu liderii opoziţiei un plan pentru depăşirea crizei din Ucraina, anunţă surse diplomatice europene citate de AFP. Cei trei miniştrii, veniţi joi la Kiev, au decis prelungirea vizitei, până vineri, în efortul de a detensiona situaţia.

Iniţial, Laurent Fabius (Franţa), Frank-Walter Steinmeier (Germania) şi Radoslaw Sikorski (Polonia) urmau să revină la Bruxelles joi după-amiază pentru a participa la o reuniune de urgenţă pe tema situaţiei din Ucraina.

"Cei trei miniştri vor rămâne la Kiev pentru moment, în contact cu Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton", a precizat un diplomat european.

UCRAINA e la un pas de starea de urgenţă, scriu protestatarii pe reţelele de socializare. Potrivit manifestanţilor, cel puţin 100 de oameni au murit joi. Bilanţul nu e confirmat oficial.

UCRAINA. ECHIPA REALITATEA TV transmite din mijlocul violenţelor de la Kiev IMAGINI DRAMATICE

Imaginile filmate de trimişii speciali Realitatea TV la Kiev arată amploarea revoltei şi urmările devastatoare: caldarâmul plin de cavadre şi zeci de răniţi târâţi în Hotelul Ucraina, unde sunt cazaţi jurnaliştii străini. Printre ei, şi colegii noştri Dragoş Sasu şi Mihai Angiu.


Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN