Coronavirus - România: 229040 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Observatorii OSCE dispăruţi în Ucraina sunt deţinuţi de insurgenţi proruşi

Tuesday, 27 May 2014, 22:50 Sursă: Mediafax

"Pot confirma că un danez membru al Misiunii speciale de monitorizare a OSCE este deţinut, potrivit informaţiilor noastre, de separatişti înarmaţi, în Ucraina, împreună cu alţi trei observatori", a declarat ministrul danez al Comerţului, Mogens Jensen.

Echipa observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa dispărută în Ucraina a fost arestată la un punct de control.

Cei patru observatori ai OSCE dispăruţi la Doneţk sunt un eston, un elveţian, un turc şi un danez, informează Kyiv Post.

Cei patru observatori fac parte din Misiunea specială a OSCE pentru monitorizarea situaţiei din Ucraina şi au dispărut în regiunea separatistă Doneţk.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a anunţat că a pierdut, de luni seara, contactul cu una dintre echipele de observatori, în zona Doneţk. "Misiunea specială de observare a OSCE a pierdut luni, în jurul orei locale 18.00 (18.00, ora României), contactul cu una dintre echipele sale de la Doneţk" care efectua "o patrulă de rutină", a anunţat organizaţia într-un comunicat.

Confruntări între armata ucraineană şi separatişti proruşi au devastat luni zona aeroportului internaţional de la Doneţk, ocupat de către insurgenţi. Peste 1.000 de observatori din cadrul OSCE şi altor organisme internaţionale au fost mobilizaţi în Ucraina, în vederea supravegherii alegerilor prezidenţiale de duminică, câştigate de către miliardarul prooccidental Petro Poroşenko.

Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN