Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OBAMA, criticat pentru o GAFĂ URIAȘĂ, când a coborât din AVION

Wednesday, 24 September 2014, 15:56 Sursă: REALITATEA.NET

Momentul a fost surprins în înregistrarea video postată pe contul de Instagram al Casei Albe, în care este prezentată sosirea preşedintelui american la Adunarea Generală a ONU de la New York, relatează CNN.

Gestul preşedintelui a provocat critici pe reţele sociale. "Preşedintele Obama tocmai l-a salutat pe puşcaşul marin având în mână o cană de cafea?!", a reacţionat, într-un mesaj postat pe Twitter Comitetul Naţional Republican.

 

 Salutul reprezintă o tradiţie pentru preşedintele SUA la coborârea din elicopterul oficial. Un manual al Marinei SUA recomandă însă ca salutul să nu fie efectuat atunci când o persoană "are în mâini obiecte sau este atât de ocupată încât salutul nu poate fi practicat".

 

Dar Obama a trecut cu altă ocazie pe lângă un puşcaş marin fără să salute, iar acest detaliu a fost de asemenea observat de comentatori.

Barack Obama nu este însă primul preşedinte american care încalcă protocolul. În 2001, fostul preşedinte George W. Bush a salutat în timp ce îşi ţinea câinele în braţe.


 Mai multe pe Mediafax

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN