Coronavirus - România: 32535 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iranul emite un mandat de arestare pe numele lui Donald Trump. Statul asiatic solicită ajutor de la Interpol pentru capturarea președintelui american

Monday, 29 June 2020, 17:27 Sursă: Realitatea.net

Alqasimehr a subliniat că Iranul va continua urmărirea penală chiar şi după încheierea preşedinţiei sale. Interpol, cu sediul la Lyon, Franţa, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii, emisă de Aljazeera. Procurorul iranian a spus, de asemenea, că Iranul a solicitat să fie emis un „aviz roşu” pentru Trump, cel mai înalt nivel emis de Interpol, solicitând ca agenţia să caute locaţia şi să aresteze persoana numită.

În conformitate cu regulile prinvind o notificare roşie, autorităţile locale efectuează arestările în numele ţării care a solicitat-o. Notificările nu pot obliga ţările să aresteze sau să extrădeze suspecţii. După ce a primit o solicitare, Interpol se întâlneşte într-un comitet şi discută dacă să distribuie sau nu informaţiile cu statele sale membre. Este puţin probabil ca Interpol să accepte solicitarea Iranului, deoarece orientarea sa pentru notificări îi interzice „întreprinderea oricărei intervenţii sau activităţi de natură politică”.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN