Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ISIS încearcă să fabrice arme chimice şi biologice - Fox News

Friday, 29 August 2014, 22:23 Sursă: REALITATEA.NET

Un laptop care a aparţinut unui specialist în chimie şi fizică al grupului terorist Stat Islamic în Irak şi Levant conţine numeroase planuri privind comiterea de atentate, inclusiv cu arme chimice şi biologice, scrie Mediafax.ro.

Abu Ali, comandantul unui grup moderat al opoziţiei siriene, a declarat pentru ForeignPolicy.com că laptopul a fost confiscat în urmă cu câteva luni în cursul unei operaţiuni care a vizat o bază a insurgenţilor sunniţi din provincia siriană Idlib, situată în apropierea frontierei cu Turcia.

În memoria calculatorului au fost găsite numeroase fişiere electronice, în limbile franceză, engleză şi arabă, inclusiv discursuri motivaţionale în favoarea Jihadului (războiul sfânt islamic) ale lui Osama ben Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida. Un document a permis identificarea proprietarului laptopului, acesta fiind tunisianul Muhammed S., care a devenit membru al grupului terorist SIIL după ce studiat chimie şi fizică la universităţi din Tunisia şi care ştie să fabrice arme biologice şi chimice. Un document de 19 pagini găsit în calculator conţine instrucţiuni pentru fabricarea unei bombe cu virusul ciumei bubonice.


Citeste totul despre:


Alte articole din: EXTERN
Alte articole din: EXTERN