Greta Thunberg i-a dat o replică tăioasă lui Donald Trump, dar fără să-l numească

Tuesday, 21 January 2020, 19:06 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Tânăra activistă a îndemnat la ”dezinvestire” în vederea luptei împotriva încăzirii globale. Ea le-a cerut tuturor participanţilor - de la conducători de bănci la conducători de guverne - să oprească imediat orice investiţii în energiile fosile.

Însă în spatele acestui mesaj, discursul Gretei Thunberg a fost mai întâi un răspuns dat punct cu punct celui susţinut de către Donald Trump la tribuna de la Davos cu puţin mai înainte, a notat news.ro.

După ce preşedintele american a îndemnat la respingerea profeţilor pesimişti, activista suedeză a amintit că cei care le reproşează altora că sunt pesimişti nu au făcut nimic decât ”să tacă sau, mai rău, să spună fraze goale şi promisiuni false”.

Greta Thunberg, care şi-a început greva şcolară în lupta împotriva modificărilor climatice în 2018 şi care a mobilizat de atunci milioane de persoane în lume, a amintit că ”tranziţia va fi dură”, dar că ceea ce cere ea este doar ”efortul minimal necesar pentru a reuşi”.

Ea îi avertizează pe Donald Trump şi pe toţi ceilalţi lideri că, dacă nu fac nimic, ”va trebui să le explicăm copiilor voştri de ce aţi abandonat fără ca măcar să încercaţi. Generaţia mea nu abandonează niciodată fără să lupte”, mai notează news.ro.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri